miércoles, 7 de septiembre de 2011

BESZÉLGETÉS A SPANYOLORSZÁGI MEGMOZDULÁSOKRÓL (BUDAPEST)

Dejo el original en húngaro de la convocatoria de la entrada anterior, que he recibido a través de la Sociedad Latinoamericana:


M E G H Í V Ó A SPANYOLORSZÁGI MEGMOZDULÁSOK TAPASZTALATAIRÓL SZÓLÓ BESZÉLGETÉSRE

Mariangela Casalucci, olasz származású, az Európai Szociális Fórum egyik vezető aktivistája, aki jelenleg Madridban él, ezekben a napokban Budapesten tartózkodik és beszámol nekünk a Spanyolországban eddig lezajlott tömegtüntetésekről, valamint a facbookon és a nemzetközi levelezőlistákon meghirdetett globális akciónap előkészületeiről.

Amint ismeretes, 2011. október 15-én világszerte ,,Világforradalom a valódi demokráciáért" címmel megmozdulásokra kerül sor. A spanyol barátaink által kezdeményezett és a világ szociális fórummozgalmai által támogatott globális akciónap keretében a felháborodottak, a névtelenek, a hangtalanok békésen kivonulnak az utcákra, elfoglalják a köztereket és erőszakmentesen fogják követelni a valódi demokráciát, a többség demokráciáját. Vitára, közös gondolkodásra és alternatíva állítására szólítanak fel. A ,,világforradalmi" felhívás szerzői olyan világot vizionálnak, amelyben a profitérdekek helyett az emberek és a természet kerül az első helyre. Meggyőződésünk, hogy ,,csak egy globális forradalom képes szembeszállni a globális problémákkal."

A beszélgetés helye: Kossuth Klub, (Bp. VIII. Múzeum u. 7. a Kálvin téri metró megálló közelében)

A beszélgetés időpontja: 2011. szeptember 9. (péntek) 17 órakor

A beszélgetés angol nyelven történik, suttogó magyar tolmácsolásról gondoskodunk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Üdvözlettel:



Benyik Mátyás,

az Magyar Szociális Fórum Hálózat szervezője

1 comentario:

Idealist dijo...

Por favor,?nos puedes comentar este evento? Como fue? Quando tendran lugar otras discussiones como este? (porque no he podido ir)Koszonom!